Dnevne novice - 26.06.2018
Objavljeno: 26. 06. 2018

SLOVENIJA

Calcit lani z rastjo dobička

Kamniški proizvajalec kalcijevih karbonatnih pigmentov, polnil in granulatov Calcit je lani ustvaril 74,19 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 12,2 odstotka več kot predlani. Čisti dobiček se je povečal za 11,5 odstotka na 5,34 milijona evrov, je razvidno iz letnega poročila družbe, objavljenega na Ajpesu.
Vir: STA

Helios lani izboljšal prodajo

Skupina Helios je lani ustvarila za dobrih 390 milijonov evrov prodaje, kar je šest odstotkov več kot predlani. Veliko sredstev so namenili za investicije v modernizacijo in optimizacijo proizvodnih obratov po vsej Evropi. Precej so tudi zaposlovali, največ prav v Sloveniji, so za STA pojasnili v skupini.
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Opec in druge proizvajalke nafte zvišujejo proizvodnjo

Članice Organizacije držav izvoznic nafte (Opec) so s še 10 izvoznicami na Dunaju sklenile povečati proizvodnjo črnega zlata za milijon 159-litrskih sodov dnevno, da bi rast cen nafte ohranile pod nadzorom. Številni analitiki po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dvomijo v dogovor, trgovci pa so od dunajskega srečanja pričakovali več.
Vir: STA

GE enoto za industrijske plinske motorje prodal skladu Advent

Ameriški industrijski konglomerat General Electric (GE) je v okviru obsežnega načrta prestrukturiranja našel kupca za enoto za proizvodnjo industrijskih plinskih motorjev, katere del sta hčerinski družbi GE Jenbacher na avstrijskem Tirolskem in ameriška GE Waukesha. Novi lastnik bo po izpolnitvi vseh pogojev ameriški sklad Advent International.
Vir: STA

SRBIJA

Mesečna povprečna neto plača v aprilu je znašala 416 EUR

Povprečna bruto mesečna plača v Srbiji je v aprilu znašala 67.901 dinarjev, povprečna neto plača pa je znašala 49.117 dinarjev (416 evrov). Povprečna bruto plača se je v primerjavi s preteklim mesecem povečala 5 odstotkov, objavlja Statistični urad Srbije (RZZS).
Vir: b92

EIB je glavni srbski partner, pravi Ana Brnabić

Predsednica vlade Ana Brnabić je Evropsko investicijsko banko (EIB) oklicala kot "najpomembnejšega partnerja Srbije pri reformiranju in modernizaciji" države. EIB je najbolj proaktivna v skupnem projektu kliničnega centra v Nišu. Brnabiceva je dejala, da ima vlada Srbije skupaj z banko trenutno projekte vredne milijardo evrov.
Vir: b92

Nazaj na novice