Dnevne novice - 22.05.2018
Objavljeno: 22. 05. 2018

SLOVENIJA

Ljubljanska borza: V ospredju Petrol in Gorenje

Indeks na Ljubljanski borzi se giblje tik nad gladino. Navzgor gredo delnice Gorenja in Triglava, v negativno območje pa drsijo delnice Luke. Vlagatelji najbolj povprašujejo po delnicah Petrola in Gorenja.
VIR: STA

Slovenski lesarji v New Yorku uvodoma s častnim konzulom Horvatom o poslovnem okolju

Predstavniki slovenskih pohištvenih in lesarskih podjetij so v ponedeljek v New Yorku začeli obisk ZDA, ki ga bodo do 25. maja nadaljevali še v Clevelandu in Pittsburghu. V prostorih slovenske misije pri ZN sta jim poslovno okolje v ZDA predstavila častni konzul Slovenije Erik Horvat in poslovnež Emil Gaspari
Vir: STA

MEDNARODNI TRGI

Na čelu Newyorške borze prvič ženska

Newyorško borzo (NYSE) bo prvič v 226-letni zgodovini družbe vodila ženska. Vodenje bo od Toma Farleyja prevzela Stacey Cunningham, je danes objavila lastnica NYSE, družba Intercontinental Exchance (ICE).
VIR: STA

Kitajska bo znižala carine na avtomobile

Kitajska bo s 1. julijem carine za uvoz avtomobilov znižala s sedanjih 25 na 15 odstotkov. Carine za avtomobilske dele, za katere so carine trenutno med osem in 25 odstotkov, bodo znašale šest odstotkov, je danes sporočilo kitajsko finančno ministrstvo.
Vir: STA

SRBIJA

Cena goriva v Srbiji naj bi se povečala za maksimalno 10%

Cene surove nafte neprekinjeno naraščajo od sredine februarja, kar neizogibno odraža tako v veleprodajnih kot tudi maloprodajnih cenah goriva v Srbiji in tudi v drugih državah. Gotovo je, da bodo cene naftnih derivatov v Srbiji tokrat rasle, razen če se bo tečaj ameriškega dolarja močno zmanjšal. Po besedah generalnega sekretarja Združenja naftnih družb Srbije (UNKS), Tomislava Micoviča naj se cene nafte nebi povečale za več kot 10 odstotkov.
Vir: Serbiamonitor

Plinovod Nis-Sofija "prej kot je bilo načrtovano"

Predsednica vlade Ana Brnabić je napovedala, da se bo gradnja plinovoda Niš-Sofija začela "še prej kot je bilo načrtovano." Projekt je "pomemben za zagotovitev varnosti oskrbe tako Srbije kot Bolgarije in celotne regije", je dejala Brnabićeva v ponedeljek.
Vir: b92

Nazaj na novice